Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽELJKE BUKMIR (1982) ZBOG ZLOUPORABE SLUŽBENOG POLOŽAJA I POVREDE TAJNOSTI POSTUPKA

06.05.2014. 15:07

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Željke Bukmir, rođene 17. 10. 1982. godine u Ljubuškom, državljanke BiH i R Hrvatske.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽELJKE BUKMIR (1982) ZBOG ZLOUPORABE SLUŽBENOG POLOŽAJA I POVREDE TAJNOSTI POSTUPKA

Optužena se tereti da je koncem 2011. godine, radeći kao sudbeni vježbenik u Sudu BiH, zlouporabila službeni položaj i povrijedila tajnost postupka u okviru predmeta koji je Tužiteljstvo BiH vodilo protiv više osoba sa područja Hercegovine, osumnjičenih  za organizirani kriminal, krijumčarenje, nedozvoljenu proizvodnju i raspačavanje neocarinjene robe.

Optužena je, nakon što je saznala da se u određenom predmetu vode posebne istražne radnje pod kodnim nazivom „Ota More“, koje su na temelju naredbe Suda BiH provodili Tužiteljstvo BiH i Federalna uprava policije, kontaktirala prvoosumnjičenog u predmetu, kojeg je osobno poznavala jer se radi o osobi sa područja Ljubuškog te mu prenijela saznanja da se protiv njega i više drugih osoba provodi istraga i da im se vrši zakonito presretanje telekomunikacija.

Nakon toga, osumnjičeni članovi organizirane skupine su prestali komunicirati telefonima i promijenili brojeve telefona, što je dovelo do nemogućnosti prikupljanja dokaza i obustave istrage u tom predmetu.

Optužena se tereti da je zlouporabila svoje ovlasti te počinila kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom povreda tajnosti postupka iz članka 237. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba