Vijesti

PROTIV DRAGE NEDIĆA PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO ZLOUPORABA POLOŽAJA ILI OVLASTI ZBOG POČINJENIH RADNJI KOJE SU PROTIVNE ODREDBAMA PROPISANIM ZAKONOM O JAVNIM NABAVAMA BiH.

05.05.2014. 15:09

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Drage Nedića, rođenog 02. 06. 1962. godine u Gornjoj Slatini, nastanjenog u Banjaluci.

PROTIV DRAGE NEDIĆA PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO ZLOUPORABA POLOŽAJA ILI OVLASTI ZBOG POČINJENIH RADNJI KOJE SU PROTIVNE ODREDBAMA PROPISANIM ZAKONOM O JAVNIM NABAVAMA BiH.

Optuženi se tereti da je kao ovlaštena osoba u instituciji Bosne i Hercegovine, u svojstvu ravnatelja Ureda za veterinarstvo BiH, u mjesecu prosincu 2009. godine počinio kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.

Optuženi se tereti da je postupao protivno zakonskoj regulativi koja regulira procese trošenja javnih sredstava putem javnih nabava, iako su ga podređeni djelatnici upozoravali da njegovi postupci nisu sukladni zakonskoj proceduri.

Javna nabava informatičke i računalne opreme potrebne za rad Ureda za veterinarstvo BiH, u vrijednosti od oko 408.000 KM realizirana je ignorisanjem primjene otvorenog postupka sa odgovarajućim tenderom, pa je na taj način protivno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH, ograničena mogućnost učešća i drugim zainteresiranim učesnicima u navedenom postupku. Na taj način su teže povrijeđena njihova prava, dok je poduzeću „SK TRADEING“ d.o.o. Sarajevo omogućeno pribavljanje imovinske koristi u iznosu od oko 96.000,00 KM.

Optuženi Drago Nedić se tereti da je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je, zajedno sa opsežnim dokaznim materijalom, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama i agencijama za provedbu zakona u BiH, nastavlja borbu protiv koruptivnih kaznenih djela kojima se nanosi šteta proračunu i svim građanima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba