Вијести

ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ У ВЕЗИ СА ОРГАНИЗОВАЊЕМ ГРУПЕ ЉУДИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛИ РАСТУРАЊЕ НЕОЦАРИЊЕНЕ РОБЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

29.04.2014. 15:47

Оптужени Божидар Радовановић, Радивоје Бајовић и Анте Јукић споразумно су признали кривицу за учињено кривично дјело кријумчарење или растурање неоцарињене робе из члана 215. КЗ-а БиХ.

ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ У ВЕЗИ СА ОРГАНИЗОВАЊЕМ ГРУПЕ ЉУДИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛИ РАСТУРАЊЕ НЕОЦАРИЊЕНЕ РОБЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Споразум о признању кривице са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ су склопили оптужени:

- Божидар Радовановић звани Гачо, рођен 07. 01. 1974. године у Билећи, гдје је и настањен, држављанин БиХ,

- Радивоје Бајовић звани Рашо, рођен 14. 04. 1982. године у Билећи, гдје је и настањен, држављанин БиХ и

- Анте Јукић, рођен 02. 04. 1990. године у Посушју, гдје је и настањен, држављанин БиХ.

Потписивањем споразума оптужени у цијелости признају извршење кривичног дјела које им се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 22. 04. 2013. године.

Тужилац, браниоци и оптужени су сагласни да Суд БиХ на основу споразума изрекне и утврди оптуженима правну санкцију - условну осуду у трајању од једне (1) године, која се неће извршити ако оптужени у року од три (3) године не учине ново кривично дјело.

Оптужени се терете да су, као чланови групе људи за кријумчарење или растурање неоцарињене робе - цигарета, учествовали у пребацивању цигарета са територије Р Црне Горе на територију БиХ, стављали исте у промет на територији Босне и Херцеговине и даље их кријумчарили у Републику Хрватску, а све са намјером прибављања противправне имовинске користи.

У складу са члановима 110. и 111. КЗ-а БиХ, од оптужених Божидара Радовановића и Радивоја Бајовића ће се одузети противправна имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 500 КМ, а од оптуженог Анте Јукића у износу од 3.000 КМ.

У складу са споразумом оптужени ће извршити плаћање противправно стечене имовинске користи у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Предложена казна је у складу са улогама оптужених у извршењу кривичног дјела описаног у оптужници.

Потписујући споразуме оптужени потврђују да су, након што су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ, изјаву о признању кривице дали добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора.

Склапањем споразума оптужени се одричу права на суђење те права на улагање жалбе на кривичноправну санкцију коју им изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba