Вијести

ОПТУЖЕНИ ФАТМИР МУРТЕЗИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

08.04.2014. 15:07

Оптужени Фатмир Муртези, рођен 26. 12. 1968. године у Приштини, гдје је и настањен, држављанин Републике Србије, споразумно је признао кривицу за учињено кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. става 1. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ ФАТМИР МУРТЕЗИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЛИЦА

Оптужени Фатмир Муртези је споразумно признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

У складу са споразумом, тужилац је сагласан да Суд БиХ оптуженом изрекне казну затвора у трајању од једне (1) године.

Склапањем споразума о признању кривице оптужени је у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 30. 12. 2013. године. Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела описаног у оптужници, те отежавајућих и олакшавајућих околности које су се нашле на страни оптуженог.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем правних посљедица, те је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење, те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba