Vijesti

DELEGACIJA VELIKE BRITANIJE POSJETILA TUŽILAŠTVO I SUD BiH. ISKAZANA PODRŠKA TUŽILAŠTVU BiH U USPOSTAVLJANJU VLADAVINE PRAVA

31.03.2014. 15:16

Delegacija zvaničnika iz Velike Britanije, koju je predvodio ministar vanjskih poslova William Hague, posjetila je pravosudne institucije BiH i sastala se sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem i tužiocima iz Posebnog odjela za ratne zločine.

DELEGACIJA VELIKE BRITANIJE POSJETILA TUŽILAŠTVO I SUD BiH. ISKAZANA PODRŠKA TUŽILAŠTVU BiH U USPOSTAVLJANJU VLADAVINE PRAVA

Zvaničnici Tužilaštva BiH upoznali su posjetioce sa historijom Tužilaštva BiH i dosadašnjim rezultatima u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Predstavnici Tužilaštva BiH su iskazali zahvalnost Vladi Velike Britanije za pomoć i podršku u procesu reforme pravosuđa i jačanju kapaciteta pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine.

Delegacija Velike Britanije je pružila podršku Tužilaštvu BiH u uspostavi vladavine prava i naporima u procesuiranju predmeta ratnih zločina i slučajeva ratnog seksualnog nasilja u okviru predmeta ratnih zločina, kao ključnih elemenata uspostave pravde i pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Iskazana je jasna podrška nezavisnosti pravosuđa i jačanju kapaciteta pravosudnih institucija, radi procesuiranja i kažnjavanja počinilaca ratnih zločina i drugih krivičnih djela, te stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba