Вијести

У САНСКОМ МОСТУ НАСТАВЉЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА ПРОНАЂЕНИХ У МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ ТОМАШИЦА У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР

28.03.2014. 15:30

У Центру за идентификацију Шејковача, у Санском Мосту, дана 26. 03. 2014. године, настављен је процес идентификације жртава пронађених приликом копања на локалитету Томашица у општини Приједор.

У САНСКОМ МОСТУ НАСТАВЉЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА ПРОНАЂЕНИХ У МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ ТОМАШИЦА У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР

Процес идентификације, у договору са члановима породица жртава, започет је дана 14. 02. 2014. године, након пристизања првих резултата ДНК анализа. Наставак идентификације жртава ове седмице трајаће три дана и завршиће се у петак, 28. 03. 2014. године.

Процес је настављен јер су пристигли нови ДНК налази, што омогућава коначну идентификацију још седамнаест жртава ратних злочина са подручја Приједора и околине.

Дана 26. 03. 2014. године идентификовано је седам лица, дана 27. 03. 2014. године идентификовано је шест лица, а за дан 28. 03. 2014. године планирана је идентификација још четири лица.

Проналазак и идентификација жртава је важан процес за породице жртава, које већ дуже од двије деценије трагају за својим најближима, а од изузетне је важности и за тужилаштво, јер се ради о доказном материјалу у истрагама и предметима који се односе на ратне злочине почињене на подручју Приједора и околине.

Тужилаштво БиХ сада трага за информацијама о додатним микролокацијама на том подручју, на којима се очекује проналазак још посмртних остатака жртава из Приједора и околине. Копање на овом локалитету ће се наставити када се прикупе нове информације о могућим мјестима на којима се налазе жртве.

Идентификацији жртава присуствује истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba