Vijesti

OPTUŽENI ZA SPRJEČAVANJE SLUŽBENE OSOBE U OBAVLJANJU SLUŽBENE RADNJE PRIZNAO KRIVNJU

25.03.2014. 15:25

Optuženi Aleksandar Đokanović sporazumno priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje iz članka 241a. stavka 1. Kaznenog zakona BiH.

OPTUŽENI ZA SPRJEČAVANJE SLUŽBENE OSOBE U OBAVLJANJU SLUŽBENE RADNJE PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Aleksandar Đokanović, rođen 27. 11. 1985. godine u Ljuboviji, R Srbija, nastanjen u Bratuncu, ranije osuđivan, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH, podignuta 03. 01. 2014. godine.

Sukladno sporazumu o priznanju krivnje, za optuženog se predlaže izricanje uvjetne kazne zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko u naredne dvije (2) godine optuženi ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi potpisivanjem sporazuma potvrđuje da je priznanje krivnje dao svjesno, dragovoljno i s razumijevanjem te se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH.

Optuženi je upoznat da može snositi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, u ovisnosti od složenosti postupka, odredi Sud BiH.

Optuženi Aleksandar Đokanović se tereti da je u graničnom pojasu u mjestu Pobrđe u općini Bratunac, u zoni odgovornosti JGP Zvornik, upravljajući teretnim motornim vozilom marke „Opel Combo“, propustio da se na zahtjev ovlaštenih službenih osoba Granične policije BiH povinuje naređenju te odbio da otvori prtljažnik vozila, nakon čega je startovao motor s namjerom da pobjegne, a potragom je pronađen i uhićen u Bratuncu.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba