Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МЕМНУНА МУСТАЈБЕГОВИЋА (1953)

14.03.2014. 15:06

Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против Мемнуна Мустајбеговића, који се терети за кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. Кривичног закона БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МЕМНУНА МУСТАЈБЕГОВИЋА (1953)

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Мемнуна Мустајбеговића, рођеног 09. 09. 1953. године у Бугојну гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Оптужени Мемнун Мустајбеговић се терети да је као директор и одговорно лице у предузећу „ДРВО ИЗВОЗ“ д.о.о. Бугојно, као порески обвезник, у току 2009. године у намјери да избјегне плаћање пореза на промет производа, сачињавао односно прибављао фиктивне рачуне, отпремнице и наруџбенице са лажним подацима о продаји предузећима из Купреса и Томиславграда, иако никаквог промета са тим предузећима није било. На овај начин он није испунио услове за ослобађање од плаћања пореза према важећим законским одредбама пореског законодавства Босне и Херцеговине.

Према наводима оптужнице, Мемнун Мустајбеговић је поднио пореске пријаве неистинитог садржаја УИО БиХ, чиме је умањио своју пореску обавезу и избјегао плаћање пореза на промет производа и услуга у износу од 13.821,00 КМ за који износ је оштећен буџет БиХ.

Оптужени Мемнун Мустајбеговић се терети да је избјегао плаћање давања прописаних пореским законодавством БиХ, дајући лажне податке о својим стеченим опорезивим приходима, а износ обавезе чије се плаћање избјегава прелази 10.000,00 КМ, чиме је учинио кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. става 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba