Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ЗА ПИТАЊА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

10.03.2014. 15:23

Амбасадор Сједињених Америчких Држава за питања ратних злочина Њ. Е. Стивен Рап, са својим сарадницима, посјетио је Тужилаштво БиХ и састао се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем и његовим сарадницима.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ЗА ПИТАЊА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

На састанку је разговарано о активностима и напорима Тужилаштва БиХ у области процесуирања предмета ратних злочина, те јачању капацитета ради што ефикаснијег процесуирања ових предмета.

Теме састанка су се односиле и на сарадњу Тужилаштва БиХ са ентитетским тужилаштвима и Тужилаштвом Брчко дистрикта у процесуирању мање сложених предмета који су прослијеђени на рад ентитетским правосудним институцијама.

Главни тужилац је упознао амбасадора Рапа са резултатима Тужилаштва БиХ у 2013. години, који су и у сегменту предмета ратних злочина најбољи у протеклих 10 година постојања Тужилаштва БиХ.

На састанку је разговарано и о активностима пресељења Тужилаштва БиХ у засебну зграду с адекватним капацитетима за смјештај свих запосленика.

Главни тужилац Салиховић је истакао да ће у овој години резултати бити још бољи јер је повећан број тужилаца у Посебном одјелу за ратне злочине. Интензивно ће се проводити процес ексхумација и идентификација жртава ратних злочина, што је врло битан сегмент у процесуирању ових предмета, а што је посебно важно за породице жртава, које већ 20 година трагају за својим најближима.

Амбасадор Рап исказао је подршку Тужилаштву БиХ у процесу успостављања владавине права, те јачању сарадње у региону ради што ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba