Vijesti

OSUMNJIČENI MIJOMIR TOMANOVIĆ PREDAO SE TUŽITELJSTVU BiH

13.02.2014. 11:52

Osumnjičeni Mijomir Tomanović dobrovoljno se predao Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Tomanović je pod istragom Tužiteljstva BiH i jedan je od osumnjičenih članova organizirane kriminalne skupine koja se bavila krijumčarenjem opojne droge marihuana „skank“ u okviru predmeta kodnog naziva “Maestral“, koji je u radu u Tužiteljstvu BiH.

OSUMNJIČENI MIJOMIR TOMANOVIĆ PREDAO SE TUŽITELJSTVU BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane koje predviđaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa osumnjičenima u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku postaju.

U okviru koordinirane akcije provedene pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS, u suradnji sa policijskim djelatnicima kantonalnih MUP-ova u Federaciji BiH, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku 67,5 kilograma opojne droge marihuana „skank“.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana „skank“ na ilegalnom narkotržištu dostiže cijenu od nekoliko stotina tisuća KM.

Prigodom realizacije akcije "Maestral" ostvarena je značajna međunarodna suradnja sa policijom i pravosuđem Crne Gore i Austrije, te provedena akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih agencija naše zemlje da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim skupinama koje vrše krijumčarenje velikih količina narkotika.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba