Vijesti

OSUMNJIČENI MIJOMIR TOMANOVIĆ PREDAO SE TUŽILAŠTVU BiH

13.02.2014. 11:52

Osumnjičeni Mijomir Tomanović dobrovoljno se predao Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tomanović je pod istragom Tužilaštva BiH i jedan je od osumnjičenih članova organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem opojne droge marihuana „skank“ u okviru predmeta kodnog naziva “Maestral“, koji je u radu u Tužilaštvu BiH.

OSUMNJIČENI MIJOMIR TOMANOVIĆ PREDAO SE TUŽILAŠTVU BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane koje predviđaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja sa osumnjičenima u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

U okviru koordinirane akcije provedene pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a RS, u saradnji sa policijskim službenicima kantonalnih MUP-ova u Federaciji BiH, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku 67,5 kilograma opojne droge marihuana „skank“.

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana „skank“ na ilegalnom narkotržištu dostiže cijenu od nekoliko stotina hiljada KM.

Prilikom realizacije akcije "Maestral" ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa policijom i pravosuđem Crne Gore i Austrije, te provedena akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija naše zemlje da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje vrše krijumčarenje velikih količina narkotika.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba