Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНО КОРИШТЕЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА ПРИЗНАО КРИВИЦУ

06.02.2014. 15:21

Оптужени Ирфан Гановић, рођен 17. 07. 1970. године у Приштини, настањен у Сарајеву, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ, склопио је споразум о признању кривице са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНО КОРИШТЕЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА ПРИЗНАО КРИВИЦУ

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом новчану казну у износу од 6.000 КМ, као и да му се у смислу члана 243. става 6. КЗ-а БиХ одузму предмети намијењени и употријебљени за почињење кривичног дјела или су настали кривичним дјелом, тј. фотокопије више ауторских дјела, међу којима су уџбеници и стручна литература.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 16. 12. 2013. године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће платити трошкове поступка у износу и року који му одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривично-правну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba