Вијести

ОПТУЖЕНИ БРИТАНСКИ ДРЖАВЉАНИН СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ. СПОРАЗУМОМ ЈЕ ПРЕДВИЂЕНА УСЛОВНА КАЗНА ЗАТВОРА И НОВЧАНА КАЗНА ОД 10.000 КМ

29.01.2014. 15:07

Оптужени Edmond Xhuveli, рођен 31. 05. 1960. године у мјесту Онрер, Албанија, стално настањен у Holtonu, Велика Британија, држављанин Велике Британије, споразумно је признао кривицу за кривично дјело кријумчарење лица, из члана 189. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ БРИТАНСКИ ДРЖАВЉАНИН СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ. СПОРАЗУМОМ ЈЕ ПРЕДВИЂЕНА УСЛОВНА КАЗНА ЗАТВОРА И НОВЧАНА КАЗНА ОД 10.000 КМ

Споразумом је предложено изрицање условне казне затвора од 5 мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у наредне 2 године не почини ново кривично дјело.

Такође се предлаже и новчана казна у износу од 10.000 КМ, коју оптужени мора уплатити у року од 15 дана од изрицања пресуде.

Оптужени је изјаву о признању кривице, у присуству адвоката, дао свјесно и са разумијевањем те се потписивањем споразума одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Предложена казна је у складу с тежином кривичног дјела, као и улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужени Edmond Xhuveli се терети да је илегално превео страног држављанина из Републике Албаније преко Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину, с намјером да га даље пребаци у Велику Британију, иако то лице није испуњавало услове за законит улазак и боравак у својству мигранта у другим државама чији није држављанин и у којима нема одобрен боравак или пребивалиште.

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ су га открили и спријечили у извршењу кривичног дјела. Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba