Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA DVIJE OSUMNJIČENE OSOBE

17.01.2014. 15:01

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih, za koje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo zločini protiv čovječnosti iz članka 172. stavka 1. točke h) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA DVIJE OSUMNJIČENE OSOBE

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

- Neđeljka Kuljića, rođenog 18. 06. 1950. godine u mjestu Simijova, općina Bileća, gdje je i nastanjen i

- Željka Ilića, rođenog 10. 10. 1962. godine u Bileći, gdje je i nastanjen.

Osumnjičene osobe su u jutarnjim satima dana 15. 01. 2014. godine lišili slobode ovlašteni djelatnici SIPA-e. Oni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su u svojstvu milicionera sudjelovali u protuzakonitom zatočenju, mučenju, premlaćivanju i zlostavljanju zatočenih civila, Bošnjaka i Hrvata, u više objekata, uključujući i stanicu milicije. Jedan zatočenik je smrtno stradao, a u zatočenju ih je bilo više od 150.

Nakon lišenja slobode, navedene osobe su predate postupajućem tužitelju koji ih je ispitao u svojstvu osumnjičenih osoba, nakon čega je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavku 1. točki b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja bojazni da bi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo nastavlja istragu u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba