Vijesti

PREDSTAVNICI POVJERENSTVA PRAVOSUDNE SLUŽBE KENIJE POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

13.01.2014. 15:42

Izaslanstvo Pravosudne službe Kenije, koju sačinjavaju predstavnici različitih pravosudnih institucija, posjetilo je Tužiteljstvo BiH. Cilj posjete je da se nositelji pravosudnih funkcija u Keniji upoznaju sa unutarnjim ustrojem i kapacitetima Tužiteljstva BiH, osobito u segmentu procesuiranja ratnih zločina i organiziranog kriminala.

PREDSTAVNICI POVJERENSTVA PRAVOSUDNE SLUŽBE KENIJE POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Sa izaslanstvom se sastao i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, koji je govorio o naporima Tužiteljstva BiH u procesu uspostave vladavine prava i europskih integracija naše zemlje.

Predstavnici Tužiteljstva BiH su kolegama iz Kenije predstavili povijest, unutarnji ustroj, zakonsku regulativu i način rada Tužiteljstva BiH i pravosudnog sustava naše zemlje.

Dužnosnici iz Kenije su se najviše interesirali za kapacitete i rad Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, jer je pravosuđe u Keniji počelo sa uspostavom Odjela za međunarodna kaznena djela.

Predstavnici Tužiteljstva BiH su prezentirali način rada i ustroj Tužiteljstva BiH u proteklom desetljeću, od utemeljenja 2003. godine do danas, kao i planirano jačanje kapaciteta Tužiteljstva BiH u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba