Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DENISA HODŽIĆA (1974) I MARIJANE HODŽIĆ (1977) ZBOG KRIJUMČARENJA OPOJNE DROGE

30.12.2013. 15:10

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DENISA HODŽIĆA (1974) I MARIJANE HODŽIĆ (1977) ZBOG KRIJUMČARENJA OPOJNE DROGE

- Denisa Hodžića, rođenog 25. 12. 1974. godine u Rogatici, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH i

- Marijane Hodžić zvane „Maja“, rođene 20. 05. 1977. godine u Sarajevu gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optuženi se terete da su dana 17. februara 2013. godine, nakon što su nabavili i u vozilo na skrovitom mjestu u prostoru spremnika za gorivo sakrili opojnu drogu "marihuana-skank", putničkim vozilom sa područja Republike Srbije došli na Granični prelaz Uvac u blizini Višegrada, gdje je kontrolom Granične policije BiH droga otkrivena i zaplijenjena, a Hodžići lišeni slobode.

Policijski službenici su otkrili i zaplijenili opojnu drogu upakovanu u 16 paketa, ukupne težine oko 6,8 kilograma, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više desetina hiljada KM.

Denis Hodžić je prilikom kontrole Granične policije koristio nevažeću legitimaciju pripadnika Federalne uprave policije i predstavio se kao policijski službenik. Legitimacija je bila nevažeća jer je optuženi otpušten iz Federalne uprave policije, gdje mu je prestao radni odnos.

Optuženi se terete za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH, a optuženi Denis Hodžić se tereti i za krivično djelo lažnog predstavljanja.

Optužnica je, uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba