Vijesti

PREDLOŽEN PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG KOJI JE LIŠEN SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „ZENIT“

23.12.2013. 15:47

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, koji je lišen slobode u okviru jučerašnje akcije usmjerene na otkrivanje međunarodne trgovine drogama.

PREDLOŽEN PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG KOJI JE LIŠEN SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „ZENIT“

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osumnjičenog G. I. (1979) iz Zenice, državljanina BiH.

Prema prikupljenim dokazima, ovaj osumnjičeni je, djelujući u okviru organizirane kriminalne skupine koja se bavila nedozvoljenom međunarodnom trgovinom opojnim drogama, prvenstveno „speed“ i „skank“, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, prodavao opojnu drogu na području unutar BiH i dalje za područje Austrije i Nizozemske.

Navedeni osumnjičeni se tereti da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavka 3. u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. KZ-a BiH.

Tužitelj je predložio određivanje mjere pritvora iz razloga predviđenih člankom 132. stavkom 1. točkama b) i c) ZKP-a BiH.

Između ostalog, mjera pritvora je predložena zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provedbe istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a tužiteljstvo nastavlja istragu u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba