Vijesti

PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH ODRŽALI PREZENTACIJU STUDENTIMA PRAVNOG FAKULTETA IZ ZENICE

18.12.2013. 15:09

Skupina od oko 50 studenata treće godine studija Pravnog fakulteta u Zenici posjetila je zgradu Kompleksa pravosudnih institucija BiH, gdje su im prezentacije o radu ovih institucija održali predstavnici Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH ODRŽALI PREZENTACIJU STUDENTIMA PRAVNOG FAKULTETA IZ ZENICE

Studenti su se željeli upoznati sa detaljima vezanim za nastanak Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, razvojem ove institucije, kao i procesuiranjem predmeta iz nadležnosti Tužiteljstva BiH.

Sa studentima su se sastali predstavnici Tužiteljstva BiH, tužitelj Mirza Hukeljić i rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, koji su studentima govorili o povijesti, ustroju, nadležnostima, kao i unutarnjem ustroju Tužiteljstva BiH.

Studentima je prikazana prezentacija kojom su obuhvaćena različita razdoblja od samog početka i nastanka Tužiteljstva BiH, zatim razvoj institucije u proteklih 10 godina, kao i podaci o unutarnjem ustroju institucije, odjelima u Tužiteljstvu BiH, te zanimljivi detalji o radu ove institucije, kao i suradnja sa agencijama za provedbu zakona, policijskim agencijama i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Budući da se radi o studentima prava koji svoju karijeru namjeravaju nastaviti u pravosudnim institucijama naše zemlje, tužitelj Hukeljić je govorio o izazovima tužiteljskog posla, specifičnostima rada u pravosudnoj instituciji te svakodnevnom radu u tužiteljstvu, radnim obvezama i zadacima.

Tužiteljstvo BiH od svog osnutka razvija dobre odnose sa nevladinim organizacijama i obrazovnim institucijama u našoj zemlji, radi približavanja rada Tužiteljstva BiH građanima i javnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba