Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО У ОБИЉЕЖАВАЊУ ДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

06.12.2013. 15:02

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић и замјеник главног тужиоца Драган Чорлија учествовали су у свечаном обиљежавању десете годишњице рада Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије одржаном у Београду.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО У ОБИЉЕЖАВАЊУ ДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Свечаности је присуствовао и главни државни одвјетник Републике Хрватске Младен Бајић.

На свечаном пријему приказана је пројекција филма који говори о десетогодишњем раду Тужилаштва за ратне злочине Србије, те активностима које се односе на расвјетљавање ратних злочина, као и проналазак и изручење бјегунаца Хашкоме суду.

Пријему су присуствовали и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт (Michael Davenport), амбасадор САД-а у Београду Мајкл Криби (Michael D. Kirby), као и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, Питер Бурхард (Peter Burkhard).

У Тужилаштву за ратне злочине Србије одржан је и састанак на којем су учествовали главни тужиоци Владимир Вукчевић, Горан Салиховић и Младен Бајић, а на којем је разговарано о јачању регионалне сарадње у процесуирању предмета ратних злочина као изузетно битног сегмента у процесу успостављања владавине права, мира и помирења у региону.

У Сарајеву ће 16. 12. 2013. године бити одржан трилатерални састанак главних тужилаца БиХ, Србије и Хрватске, на којем ће бити разговарано о до сада реализованој сарадњи на основу Протокола о сарадњи у прогону починилаца кривичних дјела ратних злочина, злочина против човјечности и геноцида, као и конкретним активностима у процесу сарадње у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba