Vijesti

NEDIM MILANOVIĆ (1969) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

02.12.2013. 15:04

Nedim Milanović, rođen 15. 03. 1969. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. KZ-a BiH, sklopio je sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi suglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Nedimu Milanoviću uvjetnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od tri (3) mjeseca, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne (1) godine ne izvrši novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 04. 07. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optužnicom se Milanović tereti da je kao vlasnik prodavnice – fotokopirnice u Sarajevu, bez odobrenja autora stavio u promet fotokopije više udžbenika i knjiga različitih autora.

Optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obvezuje da će platiti troškove postupka u iznosu i roku koji mu odredi Sud BiH.

Ovim sporazumom se optuženi odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba