Vijesti

DALIBOR MARIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

29.11.2013. 15:28

Dalibor Marić, koji je optužen za kazneno djelo nedozvoljenа uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. KZ-a BiH, sklopio je sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH izrekne optuženom Daliboru Mariću novčanu kaznu u iznosu od 7.000,00 KM (sedam tisuća konvertibilnih maraka), kao i da mu se sukladno odredbi članka 243. stavka 6. KZ-a BiH, oduzmu predmeti namijenjeni i uporabljeni za učinjenje kaznenoga djela ili su nastali kaznenim djelom, odnosno veća količina fotokopija raznih knjiga i računalna oprema. 

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenoga djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 10. 06. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenoga djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenoga postupka u iznosu koji mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kazneno pravnu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba