Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH I PREDSJEDNICA SUDA BiH SASTALI SU SE SA IZASLANSTVOM PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA REPUBLIKE TURSKE

28.11.2013. 15:23

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, zajedno sa predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso i predstavnicima Ministarstva pravde BiH, sastao se sa izaslanstvom pravosudnih institucija Republike Turske, na čelu sa Sadullahom Erginom, ministrom pravosuđa Republike Turske.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH I PREDSJEDNICA SUDA BiH SASTALI SU SE SA IZASLANSTVOM PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA REPUBLIKE TURSKE

Na sastanku je razgovarano o reformi pravosuđa, kao i međunarodnoj pravosudnoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Glavni tužitelj upoznao je goste sa naporima Tužiteljstva BiH na jačanju kapaciteta za procesuiranje predmeta ratnih zločina i organiziranog kriminala, aktivnostima na prelasku Tužiteljstva BiH u zasebnu zgradu sa odgovarajućim kapacitetima za smještaj svih uposlenika Tužiteljstva BiH, te aktivnostima na jačanju regionalne suradnje u procesuiranju ratnih zločina i organiziranog kriminala.

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, između ministarstava pravde dviju zemalja potpisan je Ugovor o pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, kao i Ugovor o ekstradiciji između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ovi pravni sporazumi će pomoći u učinkovitijoj suradnji dviju zemalja u borbi protiv teških oblika kriminala, kao i suradnji u pronalasku i privođenju pravdi počinitelja kaznenih djela.

Tijekom sastanka je dogovoren nastavak suradnje između pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Turske.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba