Вијести

УСКОРО САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОС БиХ РАДИ ДОГОВОРА О АНГАЖОВАЊУ МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗА УБРЗАЊЕ ПРОЦЕСА ЕКСХУМАЦИЈА

26.11.2013. 15:08

Након одлуке Предсједништва БиХ о одобравању употребе механизације Оружаних снага БиХ ради убрзања радова у процесу ексхумација, главни тужилац ће се ускоро састати са званичницима ОС БиХ, у циљу договора конкретних детаља за ангажовање механизације на ископавањима и радовима на локацијама ексхумација.

УСКОРО САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ОС БиХ РАДИ ДОГОВОРА О АНГАЖОВАЊУ МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗА УБРЗАЊЕ ПРОЦЕСА ЕКСХУМАЦИЈА

Механизација ОС БиХ ће значајно убрзати процес ексхумација на локацијама Томашица и Бућа Поток. Тужилаштво БиХ ће покренути активности за склапање споразума о кориштењу механизације ОС БиХ у будућности, како би се на тај начин могао убрзати процес тражења и идентификације несталих лица.

Главни тужилац је свим институцијама укљученим у процес ексхумација наредио да не смије доћи до заустављања процеса ексхумација због погоршаних временских услова, као и да се морају предузети све активности како би се радови наставили.

Процес тражења несталих лица, ексхумације и идентификације посмртних остатака је један од приоритета у раду Тужилаштва БиХ јер је ово питање изузетно важно за породице жртава ратних злочина које већ двије деценије трагају за својим најближима, као и за процес успостављања владавине права, мира и помирења у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba