Вијести

У ОПШТИНАМА ФОЧА И ГОРАЖДЕ ИЗВРШЕНЕ ЕКСХУМАЦИЈЕ ТИЈЕЛА ЖРТАВА УБИЈЕНИХ У ПРОТЕКЛОМ РАТУ

26.11.2013. 15:04

На локацији Црнетићи у општини Фоча извршена је ексхумација и ексхумирани су некомплетни посмртни остаци једног лица.

На локацији гробље Призрен у општини Устиколина су ексхумирани комплетни посмртни остаци једног лица, а на локацији Кутле у општини Устиколина су ексхумирани такође комплетни посмртни остаци једног лица.

Пронађени посмртни остаци људских тијела ће бити пребачени у Горажде ради судско-медицинске и криминалистичко-техничке обраде, као и узимања узорка за ДНК анализу. ДНК анализа ће се радити у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP). Након урађене ДНК анализе, приступиће се поступку идентификације посмртних остатака.

Процесом ексхумације руководио је стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, потребни радници и механизација, као и полицијски припадници ПС Фоча и ПС Горажде.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba