Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TRI OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

22.11.2013. 15:13

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv tri osobe koje se terete za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

Optužnica je podignuta protiv:

- S. K. (1988) iz Modriče, ranije osuđivanog, državljanina BiH,

- P. I. (1983) iz Bosanskog Šamca, ranije osuđivanog, državljanina BiH i R Hrvatske i

- J. C. (1967) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su dana 03. 02. 2013. godine oko 20:00 sati, na području općine Bijeljina, kao skupina organizirana za neovlaštenu međunarodnu kupovinu, čiji je organizator drugooptuženi P. I. te članovi S. K. i J. C, a u cilju daljnje prodaje opojne droge, preko MGP Popovi iz Republike Srbije na područje BiH, u putničkom motornom vozilu pokušali unijeti opojnu drogu marihuanu-skank, koja je propisom proglašena opojnom drogom i čiji je promet zabranjen u BiH.

Prigodom legitimisanja optuženih i pregleda vozila kojeg su obavile ovlaštene službene osobe Granične policije BiH, u pomenutom putničkom vozilu u posebno napravljenom prostoru za smještaj droge tzv. „štek“ je pronađena sakrivena opojna droga marihuana-skank upakovana u pet paketa od PVC folije u količini od pet kilograma i dvjesta osamdeset grama.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba