Vijesti

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽITELJA SA RAVNATELJEM FEDERALNE UPRAVE POLICIJE I POLICIJSKIM KOMESARIMA KANTONA U FBiH

21.11.2013. 15:08

Središnje teme sastanka odnosile su se na realizaciju suradnje u okviru Memoranduma o profesionalnim osnovama za saradnju u otkrivanju, prijavljivanju i krivičnom gonjenju počinilaca krivičnih djela, koji je potpisan u veljači 2011. godine.

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽITELJA SA RAVNATELJEM FEDERALNE UPRAVE POLICIJE I POLICIJSKIM KOMESARIMA KANTONA U FBiH

U proteklom razdoblju ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH i policijskih tijela u Federaciji BiH, koja je u svim krajevima BiH rezultirala otkrivanjem i kaznenim procesuiranjem počinitelja kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama, zlouporabe službenog položaja ili ovlasti, procesuiranjem članova auto-mafije, kao i drugih kaznenih djela.

Policijski djelatnici policijskih institucija iz FBiH su također sudjelovali u mnogim združenim policijskim akcijama u predmetima Tužiteljstva BiH, kada su koordinirano djelovale policijske agencije na razini entiteta i države, u okviru istraga u opsežnim predmetima organiziranog i međunarodnog kriminala.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o ugrožavanju sigurnosne situacije nedavnim prekidom izdržavanja kazne osobama kojima je krivnja za ratne zločine pravomoćno dokazana, što se vrlo negativno odrazilo na sigurnost svih građana u BiH, a naročito na sigurnost obitelji žrtava i povratničke populacije.

Tijekom sastanka dogovoren je nastavak intenzivne suradnje između policijskih institucija Federacije BiH i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u svim predmetima iz zajedničke nadležnosti, te intenzivan rad na jačanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini i uspostavi vladavine prava.

Na sastanku su osim glavnog tužitelja, ravnatelja Federalne uprave policije i 10 komesara policije iz kantona u FBiH, sudjelovali i predstavnici OHR-a, EUSR-a i projekta ICITAP u okviru Ministarstva pravde SAD-a.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba