Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА СТРАНА ДРЖАВЉАНИНА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

13.11.2013. 15:01

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против два лица која се терете за неовлаштени међународни промет опојним дрогама.

Оптужница је подигнута против:

- А. Б. П. (1973) из Торина, држављанина Републике Италије и

- Е. А. Г. (1980) из Торина, држављанке Доминиканске Републике.

Оптужени се терете да су, у намјери прибављања противправне имовинске користи, заједно са другим њима познатим лицима, а у циљу даље продаје, из Италије на подручје БиХ, у путничком моторном возилу превозили опојну дрогу cаnnаbis sаtivа L (хашиш), која је прописом проглашена опојном дрогом и чији је промет забрањен у БиХ.

Приликом претреса возила којег су обавила овлаштена службена лица МУП-а РС, дана 19. 09. 2013. године, у поменутом путничком возилу пронађена је сакривена опојна дрога хашиш у количини од 4896 грама.

У оптужници се такође наводи да је првооптужени А. Б. П., у кући коју је користио у општини Рибник, неовлаштено набавио и држао једну полуаутоматску пушку и шест комада метака калибра 7,62 мм, чије набављање и држање грађанима уопште није дозвољено. Оружје и муниција су пронађени приликом претреса, дана 19. 09. 2013. године.

Оптужени се терете да су учинили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ, а првооптужени А. Б. П. се терети да је учинио и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 399. КЗ-а Републике Српске.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba