Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVA STRANA DRŽAVLJANINA ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

13.11.2013. 15:01

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

Optužnica je podignuta protiv:

- A. B. P. (1973) iz Torina, državljanina Republike Italije i

- E. A. G. (1980) iz Torina, državljanke Dominikanske Republike.

Optuženi se terete da su, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno sa drugim njima poznatim osobama, a u cilju daljnje prodaje, iz Italije na područje BiH, u putničkom motornom vozilu prevozili opojnu drogu cannabis sativa L (hašiš), koja je propisom proglašena opojnom drogom i čiji je promet zabranjen u BiH.

Prigodom pretresa vozila kojeg su obavile ovlaštene službene osobe MUP-a RS dana 19. 09. 2013. godine, u pomenutom putničkom vozilu je pronađena sakrivena opojna droga hašiš u količini od 4896 grama.

U optužnici se također navodi da je prvooptuženi A. B. P., u kući koju je koristio u općini Ribnik, neovlašteno nabavio i držao jednu poluautomatsku pušku i šest komada metaka kalibra 7,62 mm, čije nabavljanje i držanje građanima uopće nije dozvoljeno. Oružje i streljivo su pronađeni prigodom pretresa, dana 19. 09. 2013. godine.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. KZ-a BiH, a prvooptuženi A. B. P. se tereti da je počinio i kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz članka 399. KZ-a Republike Srpske.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba