Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ПОСЈЕЋУЈЕ МЈЕСТА ЕКСХУМАЦИЈА НА ЛОКАЛИТЕТИМА ТОМАШИЦА (ПРИЈЕДОР) И БУЋА ПОТОК (САРАЈЕВО)

12.11.2013. 15:12

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић посјетио је данас локалитет Томашица код Приједора, гдје се одвија процес ексхумације више стотина жртава са подручја Приједора и околине.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ПОСЈЕЋУЈЕ МЈЕСТА ЕКСХУМАЦИЈА НА ЛОКАЛИТЕТИМА ТОМАШИЦА (ПРИЈЕДОР) И БУЋА ПОТОК (САРАЈЕВО)

Сутра ће главни тужилац посјетити локалитет депоније у Бућа Потоку, као и четири околне локације у близини депоније на којима се врше претраге, а за које постоје сазнања да би се на тим мјестима могли налазити посмртни остаци жртава српске националности са подручја Сарајева.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама које су укључене у процес ексхумација, наставља интензивне активности како би се процес проналаска и идентификације несталих лица убрзао.

Главни тужилац је истакао потребу јачања капацитета за рад на предметима ратних злочина, као и потребу јачања капацитета у људству и материјалним средствима за процес ексхумације и идентификације несталих лица, што је у складу са закључцима структуралног дијалога о реформи правосуђа.

Тужилац Салиховић је истакао да је јачање капацитета Тужилаштва потребно и због одлуке у предмету Мактоуф и Дамјановић и да ће бити неопходно ангажовање додатних 12 тужилаца ради остваривања потребне динамике у процесуирању свих предмета.

Овај процес важан је и због породица жртава које већ двије деценије трагају за својим најмилијима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba