Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ POSJEĆUJE MJESTA EKSHUMACIJA NA LOKALITETIMA TOMAŠICA (PRIJEDOR) I BUĆA POTOK (SARAJEVO)

12.11.2013. 15:12

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović posjetio je danas lokalitet Tomašica kod Prijedora, gdje se odvija proces ekshumacije više stotina žrtava sa područja Prijedora i okolice.

GLAVNI TUŽITELJ POSJEĆUJE MJESTA EKSHUMACIJA NA LOKALITETIMA TOMAŠICA (PRIJEDOR) I BUĆA POTOK (SARAJEVO)

Sutra će glavni tužitelj posjetiti lokalitet deponije u Buća Potoku, kao i četiri okolna lokaliteta u blizini deponije na kojima se vrše pretrage, a za koja postoje saznanja da bi se na tim mjestima mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti sa područja Sarajeva.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa svim institucijama koje su uključene u proces ekshumacija, nastavlja intenzivne aktivnosti kako bi se proces pronalaska i identifikacije nestalih osoba ubrzao.

Glavni tužitelj je istakao potrebu jačanja kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, kao i potrebu jačanja kapaciteta u ljudstvu i materijalnim sredstvima za proces ekshumacije i identifikacije nestalih osoba, što je sukladno zaključcima strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa.

Tužitelj Salihović je istakao da je jačanje kapaciteta Tužiteljstva potrebno i zbog odluke u predmetu Maktouf i Damjanović i da će biti neophodno angažiranje dodatnih 12 tužitelja radi ostvarivanja potrebne dinamike u procesuiranju svih predmeta.

Ovaj proces važan je i zbog obitelji žrtava koje već dva desetljeća tragaju za svojim najmilijima.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba