Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О РЕФОРМИ ПРАВОСУЂА И УЛОЗИ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПРАВОСУДНИХ УДРУЖЕЊА, ОДРЖАНОЈ У БЕОГРАДУ

11.11.2013. 15:14

На конференцији је учествовало више од 150 тужилаца и представника професионалних удружења из 9 земаља региона и свијета.

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О РЕФОРМИ ПРАВОСУЂА И УЛОЗИ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПРАВОСУДНИХ УДРУЖЕЊА, ОДРЖАНОЈ У БЕОГРАДУ

Централне теме конференције су се односиле на процесе реформе правосуђа у земљама Западног Балкана, транспарентно и објективно оцјењивање тужилаца, као и значај и улогу професионалних правосудних удружења у процесу реформи.

Тужилац Тужилаштва БиХ Ибро Булић, руководилац Одсјека III у Посебном одјелу за ратне злочине, одржао је презентацију која се односи на процес транспарентног и објективног оцјењивања тужилаца.

Представник Тужилаштва БиХ присутнима је у својој презентацији говорио о систему за оцјењивање рада тужилаца у Босни и Херцеговини, те методологији и мјерилима која су битна у процесу оцјењивања тужилаца.

Учесницима конференције су се обратили и представници међународних асоцијација тужилаца, као и представници тужилачких удружења из земаља региона.

У уводном излагању, присутнима су се обратили министар правде и државне управе Републике Србије Никола Селаковић и предсједник Удружења тужилаца Србије др Горан Илић.

На конференцији је разговарано и о процесу реформи правосудних система, које су проведене или се још увијек проводе у земљама региона, те ситуацији у земљама гдје се тек успоставља систем тужилачке истраге у оквиру кривичног поступка.

На овом међународном стручном скупу учествовали су представници тужилаштава, правосудних институција и професионалних правосудних удружења из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Словеније, Бугарске, Мађарске, Ирске и САД-а, као и Мисије ОЕБС-а у Србији.

Представници Тужилаштва БиХ активно учествују на стручним конференцијама које се односе на јачање сарадње између тужилачких и правосудних институција у региону, у свјетлу предстојећег процеса европских интеграција Босне и Херцеговине.

Конференција у Београду је реализована у организацији Удружења тужилаца Србије уз подршку Мисије ОЕБС-а.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba