Vijesti

PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVALI NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O REFORMI PRAVOSUĐA I ULOZI STRUKOVNIH PRAVOSUDNIH UDRUGA, ODRŽANOJ U BEOGRADU

11.11.2013. 15:14

Na konferenciji je sudjelovalo više od 150 tužitelja i predstavnika strukovnih udruga iz 9 zemalja regiје i svijeta.

PREDSTAVNICI TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVALI NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O REFORMI PRAVOSUĐA I ULOZI STRUKOVNIH PRAVOSUDNIH UDRUGA, ODRŽANOJ U BEOGRADU

Središnje teme konferencije su se odnosile na procese reforme pravosuđa u zemljama Zapadnog Balkana, transparentno i objektivno ocjenjivanje tužitelja, kao i značaj i ulogu strukovnih pravosudnih udruga u procesu reformi.

Tužitelj Tužiteljstva BiH Ibro Bulić, rukovoditelj Odsjeka III u Posebnom odjelu za ratne zločine, održao je prezentaciju koja se odnosi na proces transparentnog i objektivnog ocjenjivanja tužitelja.

Predstavnik Tužiteljstva BiH nazočnima je u svojoj prezentaciji govorio o sustavu za ocjenjivanje rada tužitelja u Bosni i Hercegovini, te metodologiji i mjerilima koja su bitna u procesu ocjenjivanja tužitelja.

Sudionicima konferencije obratili su se i predstavnici međunarodnih asocijacija tužitelja, kao i predstavnici tužiteljskih udruga iz zemalja regiје.

U uvodnom izlaganju, nazočnima su se obratili ministar pravde i državne uprave Republike Srbije Nikola Selaković i predsjednik Udruženja tužilaca Srbije dr. Goran Ilić.

Na konferenciji je razgovarano i o procesu reformi pravosudnih sustava, koje su provedene ili se još uvijek provode u zemljama regiје, te situaciji u zemljama gdje se tek uspostavlja sustav tužiteljske istrage u okviru kaznenog postupka.

Na ovom međunarodnom stručnom skupu sudjelovali su predstavnici tužiteljstava, pravosudnih institucija i strukovnih pravosudnih udruga iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Irske i SAD-a, kao i Misije OESS-a u Srbiji.

Predstavnici Tužiteljstva BiH aktivno sudjeluju na stručnim konferencijama koje se odnose na jačanje suradnje između tužiteljskih i pravosudnih institucija u regiji, u svjetlu predstojećeg procesa europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Konferencija u Beogradu je realizirana u organizaciji Udruženja tužilaca Srbije uz potporu Misije OESS-a.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba