Вијести

У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

11.11.2013. 15:11

На локацијама мјеста Каменица - Бијеле Шуме и Чизмићи, на подручју општине Братунац, извршена је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ.

На првој локацији су пронађени некомплетни посмртни остаци два лица, док су комплетни посмртни остаци још једног лица пронађени на другој локацији.

Након проналаска, посмртни остаци су транспортовани у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Процесом ексхумације на терену координисао је стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, као и полицијски службеници ПС Братунац.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba