Vijesti

OPTUŽENA MIRELA RAMDEDOVIĆ (1975) SPORAZUMNO JE PRIZNALA KRIVNJU

08.11.2013. 14:27

Optužena Mirela Ramdedović iz Sarajeva, sporazumno je priznala krivnju za počinjeno produženo kazneno djelo carinske prijevare iz članka 216. stavka 2. u svezi sa čl. 54. Kaznenog zakona BiH i sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH zaključila sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optužena je u cijelosti priznala izvršenje kaznenog djela koje joj se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 05. 11. 2013. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj i obrana suglasni su da Sud BiH izrekne optuženoj Mireli Ramdedović uvjetnu osudu, kojom će joj utvrditi kaznu zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci i istodobno odrediti da ova kazna neće biti izvršena ako optužena u roku od dvije (2) godine ne počini novo kazneno djelo.

Predložena kazna je sukladna ulozi optužene u izvršenju kaznenog djela, kao i činjenici da je optužena u cijelosti uplatila carinske pristojbe u iznosu od 48.435 KM, koje je izbjegavala platiti pri uvozu robe i za koje ju je teretila optužnica Tužiteljstva BiH.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. Ona istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji joj, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju joj, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba