Vijesti

RUSMIR BUKVA (1990) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

05.11.2013. 15:17

Optuženi Rusmir Bukva, rođen 15. 07. 1990. godine u Sarajevu, gdje je i stalno nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 1. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Tužitelj i optuženi suglasni su da Sud BiH optuženom Rusmiru Bukvi izrekne uvjetnu osudu, tako što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci i istovremeno odrediti da se ova kazna neće izvršiti ako u roku od dvije (2) godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 02. 07. 2013. godine, a koju je u potpunosti potvrdio sudac za prethodno saslušanje Suda Bosne i Hercegovine, dana 10. 07. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Na temelju članka 205. stavka 5. KZ-a BiH, a u svezi sa člankom 74. istog Zakona, od optuženog će biti oduzete i uništene krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i jedna od 100 KM.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te je upoznat da može snositi troškove kaznenog postupka.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba