Вијести

ВЈЕКОСЛАВ ШАЛИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

05.11.2013. 15:11

Вјекослав Шалић, који је оптужен за кривично дјело спречавање службеног лица у обављању службене радње из члана 241а. става 1. Кривичног закона БиХ, споразумно је признао кривицу.

Оптужени Вјекослав Шалић, звани „Вјеко“, рођен 12. 07. 1974. године у Рогатици, стално настањен у Зворнику, држављанин БиХ, раније осуђиван, склопио је са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Вјекославу Шалићу казну затвора у трајању од девет (9) мјесеци.

Оптужница против Вјекослава Шалића односи се на догађај на граничном прелазу, када је својим понашањем, на изразито груб начин, спријечио службено лице у вршењу дужности те угрозио безбједност службеника Граничне полиције БиХ.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 27. 08. 2013. године, а која је потврђена од стране судије за претходно саслушање Суда БиХ дана 10. 09. 2013. године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba