Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MILORADA DOŠLIĆA (1970)

31.10.2013. 15:20

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Milorada Došlića, koji se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stava 1. Krivičnog zakona BiH.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Milorada Došlića, rođenog 06. 04. 1970. godine u općini Doboj gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice, Milorad Došlić se dovezao teretnim motornim vozilom na granični prelaz Gradina/Jasenovac, na izlazu iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, dana 15. 05. 2013. godine oko 19:00 sati.

Optuženi Došlić je, izbjegavajući mjere carinske kontrole, ovlaštenim osobama Granične policije rekao da u vozilu nema robu koja je podložna carinjenju, niti bilo kakvu drugu robu za prevoz, nakon čega su ovlaštene službene osobe izvršile detaljan pregled vozila. Tom prilikom, na skrivenim mjestima u vozilu je pronađeno 1990 kutija različitih vrsta cigareta, ukupne vrijednosti 7.104,00 KM, a koje je optuženi Milorad Došlić namjeravao prevesti u Italiju u svrhu dalje preprodaje.

Na ovaj način, optuženi je izbjegavajući mjere carinske kontrole, preko carinske linije prenio robu veće vrijednosti, čime je počinio krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba