Вијести

У ОПШТИНАМА КАЛЕСИЈА И ОСМАЦИ ИЗВРШЕНЕ ЕКСХУМАЦИЈЕ

30.10.2013. 15:17

На локацији Старо село у општини Калесија и на локацији Махољски поток у општини Осмаци, извршене су ексхумације под надзором Тужилаштва БиХ.

У општини Калесија су пронађена два фрагмента костију тијела једног лица, а у општини Осмаци је пронађен један фрагмент кости тијела једног лица.

Након проналаска, пронађени посмртни остаци жртава са обје локације су превезени у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити извршена судско-медицинска и криминалистичко-техничка обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Извршеном ексхумацијом је руководио стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Процесу ексхумације су присуствовали представници Института за нестала лица БиХ, љекар судске медицине, као и полицијски службеници ПС Осмаци и ПС Калесија.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba