Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ЈЕ НАРЕДБУ ПРЕМА ДРЖАВНОЈ АГЕНЦИЈИ ЗА ИСТРАГЕ И ЗАШТИТУ ДА ПОЗОВЕ И ИСПИТА МИНИСТРА ПРАВДЕ ФБиХ

29.10.2013. 15:09

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је наредбу Државној агенцији за истраге и заштиту-SIPА, да позове и испита, у својству осумњиченог, министра правде ФБиХ Зорана Микулића.

Осумњичени ће бити позван ради испитивања о активностима које се доводе у везу са ометањем рада правосуђа и злоупотребу службеног положаја или овлашћења.

Активности које проводе Тужилаштво БиХ и SIPА односе се на истрагу за ометање рада правосуђа, недозвољено измјештање заштићеног свједока из једног у други казнено-поправни завод. Заштићени свједок који је измјештен, никако се не би смио налазити у другом КПЗ-у због опасности по његов живот и безбједност.

Поменути је заштићени свједок у једном од најобимнијих предмета организованог криминала.

Тужилаштво БиХ и SIPA својом истрагом утврђују ко је и због којих разлога наредио измјештање овог лица, иако сви субјекти који су укључени у процес добро знају да се наведени заштићени свједок, који је већ добијао пријетње за безбједност и живот, ни под којим условима не смије доводити у ту затворску установу.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским агенцијама у нашој земљи, наставља одлучну борбу против организованог криминала и корупције.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba