Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ВРШИ СЕ ПРЕТРЕС КПЗ-а МОСТАР

28.10.2013. 17:10

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, овлаштени полицијски службеници Федералне управе полиције ФБиХ врше претрес Казнено-поправног завода у Мостару.

Претрес се врши са циљем изузимања документације која се односи на издржавање затворске казне осуђеника Доминика Илијашевића званог „Цомо“, који се налази у бјекству.

Након изузимања и прегледа документације, Тужилаштво БиХ и полицијске агенције наставиће активности око утврђивања одговорности лица која су током затворског допуста омогућила бијег овог осуђеника.

Бјекство Доминика Илијашевића званог „Цомо“ изазвало је угрожавање безбједности и узнемиреност породица жртава ратних злочина, за које злочине је Илијашевић осуђен на 15 година затвора.

Такође, наведено бјекство се негативно одразило на безбједносну ситуацију и нарушило процес успостављања владавине права и помирења у Босни и Херцеговини и региону.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским агенцијама и у сарадњи са Државним одвјетништвом Републике Хрватске, предузима активности да се овај осуђеник упути на издржавање затворске казне те да се процесуира и казни за бјекство са издржавања казне у Босни и Херцеговини.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba