Вијести

GOKMEN CINAR (1971) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

28.10.2013. 17:05

Оптужени за кривично дјело из члана 149. става 6. Закона о индустријском власништву БиХ, а у вези са ставом 5. истог Закона, споразумно је признао кривицу.

Оптужени Gokmen Cinar, рођен 01. 03. 1971. године у мјесту Bogazliyan у Републици Турској, настањен у Сребренику, држављанин Републике Турске, склопио је споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ.

Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Gokmena Cinara осуди на новчану казну у износу од 4.000,00 КМ (четири хиљаде конвертибилних марака).

На основу члана 69. тачке д) и члана 74. КЗ-а БиХ, као и члана 149. става 9. Закона о индустријском власништву БиХ, од оптуженог Gokmena Cinara ће се одузети предмети који су употријебљени за извршење кривичног дјела, а који су наведени у оптужници, међу којима је већа количина фалсификованих ознака познатих робних марки, као и одређена количина одјеће.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 14. 06. 2013. године.

Предложена казна у складу је са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 14. 06. 2013. године. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, као и да се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba