Vijesti

RANKO RADULOVIĆ (1947) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

22.10.2013. 17:14

Ranko Radulović, rođen 19. 06. 1947. godine u općini Modriča, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. KZ-a BiH, sklopio je sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH izrekne optuženom Ranku Raduloviću uvjetnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i istodobno odredi da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri (3) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, a da se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od 7.000 KM.

Sukladno sporazumu, u smislu članka 243. stavka 6. KZ-а BiH, od optuženog će se oduzeti predmeti upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela, među kojima, između ostalog i nekoliko tisuća piratskih CD-ova i DVD-ova.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 14. 05. 2013. godine.

Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Ovim sporazumom se optuženi odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH, te je upoznat da može snositi troškove kaznenog postupka.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba