Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV JEDNE OSOBE ZBOG NEDOZVOLJENOG PROMETA AKCIZNIH PROIZVODA

18.10.2013. 15:38

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv jedne osobe, koja se tereti za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv R. K. (1974) iz Mostara, državljanina BiH i Republike Hrvatske.

Optuženi R. K. se tereti da je tokom 2010. godine, od njemu poznatih osoba, nabavljao cigarete bez akciznih markica i cigarete sa akciznim markicama susjednih zemalja - Republike Hrvatske, Republike Srbije i sa područja Kosova i iste stavljao u promet u jednoj trgovini u Međugorju.

Prema navodima optužnice, dana 22.09.2010. godine, policijski službenici Federalne uprave policije Sarajevo, u pomenutoj prodavnici su pronašli i privremeno oduzeli 1194 kutijе cigareta različitih marki, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama, na način koji je propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Optuženi R. K. se tereti da je nezakonito stavljao u promet akcizne proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba