Вијести

НЕЏИБ ТАТЛИЋ (1964) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

08.10.2013. 15:08

Оптужени Неџиб Татлић, рођен 20. 02. 1964. године у мјесту Каменица, општина Пале, настањен у Сарајеву, раније осуђиван, држављанин БиХ који је оптужен за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 4. КЗ-а БиХ, споразумно је признао кривицу.

Тужилац је сагласан да Суд БиХ оптуженом Неџибу Татлићу изрекне казну затвора у трајању од шест (6) мјесеци, те истовремено одреди да се ова казна неће извршити ако оптужени у времену од једне (1) године не почини ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичних дјела за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 17. 06. 2013. године, а која је у цијелости потврђена од стране судије за претходно саслушање Суда Босне и Херцеговине, дана 21. 06. 2013. године.

Предложена казна је у складу са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужница терети Неџиба Татлића да је дана 19. 05. 2011. године починио кривично дјело кривотворење новца, односно да је имао код себе двије новчанице за које је знао да су фалсификоване, и то једну од 100,00 КМ и једну од 20,00 КМ.

На основу члана 205. става 5. КЗ-а БиХ, од оптуженог се одузимају напријед наведене фалсификоване новчанице.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће сносити трошкове кривичног поступка у износу од 410,00 КМ, а који се односе на трошкове Тужилаштва БиХ, те паушал у зависности од сложености поступка у износу који му одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba