Вијести

ЈАСМИН ОМЕРОВИЋ (1992) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

26.09.2013. 15:31

Оптужени Јасмин Омеровић, рођен 13. 08. 1992. године у Тузли гдје је и настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 29. истог Закона, склопио је са тужиоцем Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Јасмина Омеровића осуди на условну осуду тако што ће му одредити казну затвора у трајању од шест (6) мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у року од двије (2) године не изврши ново кривично дјело.

На основу члана 205. става 5. КЗ-а БиХ, од оптуженог Јасмина Омеровића ће се одузети три фалсификоване новчанице у апоену од 10,00 КМ.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

Предложена казна је у складу са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 17. 06. 2013. године. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba