Vijesti

JASMIN OMEROVIĆ (1992) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

26.09.2013. 15:31

Optuženi Jasmin Omerović, rođen 13. 08. 1992. godine u Tuzli gdje je i nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 29. istoga Zakona, sklopio je sa tužiteljem Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Jasmina Omerovića osudi na uvjetnu osudu tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije (2) godine ne počini novo kazneno djelo.

Na temelju članka 205. stavka 5. KZ-a BiH, od optuženog Jasmina Omerovića će se oduzeti tri krivotvorene novčanice u apoenu od 10,00 KM.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Predložena kazna je sukladna udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 17. 06. 2013. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba