Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СЕРГИЈА КОСТЕ (SERGIO COSTA) (1965)

19.09.2013. 15:20

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Сергија Косте, рођеног 28. 10. 1965. године у Бусали Ђенови (Busalla Genova), Италија, држављанина Италије, који се терети за кривично дјело давање дара и других облика користи из члана 218. става 1. КЗ-а БиХ.

Према наводима оптужнице, Сергио Коста је дана 13. 04. 2012. године, у 21,00 час, на МГП Ораховље, општина Љубушки, на уласку у БиХ, службеном лицу у институцијама БиХ понудио дар да у оквиру свог овлаштења не изврши оно што би морало извршити.

Како се наводи у оптужници, оптужени је као возач аутобуса италијанских ознака, у којем су се налазила 43 путника, италијанска држављана, приступио у службене просторије гдје је полицијски службеник вршио контролу, очитавање докумената на читачима, те предочио своју путну исправу, документе о регистрацији аутобуса и путну листу на којој се налазио списак путника. Гранични полицајац је, након што је уочио да нема потребних путних исправа путника, затражио од оптуженог да донесе све путне исправе, на шта је исти рекао: „не све документе“ и гестикулирао да му се жури у Међугорје, а након тога из новчаника извадио двије новчанице од по 20,00 евра и ставио их пред полицајца на сто, да исти не изврши што је морао извршити, односно, да не изврши граничну контролу путника.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba