Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВЈЕКОСЛАВА ШАЛИЋА ЗБОГ НАПАДА НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ У ВРШЕЊУ ПОСЛОВА БЕЗБЈЕДНОСТИ

11.09.2013. 15:03

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Вјекослава Шалића званог “Вејко“, рођеног 12. 07. 1974. године у Рогатици, настањеног у Зворнику, раније осуђиваног, држављанина БиХ који се терети да је починио кривично дјело спречавање службеног лица у обављању службене радње из члана 241а. става 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница терети Вјекослава Шалића да је дана 28. 07. 2013. године око 15:10 часова, на МГП Шепак, општина Зворник на улазу у Босну и Херцеговину, управљајући путничким моторним возилом марке „Опел“ тип Корса из смјера Републике Србије, пропустио да се на захтјев овлаштених службених лица која врше контролу улаза и излаза путничких возила, лица и робе, повинује наређењу истих ради вршења службених радњи у оквиру њихових овлаштења те напротив, пријетњом да ће непосредно употријебити силу, спријечио наведена овлаштена службена лица у институцијама БиХ у вршењу службене радње.

У оптужници се наводи да оптужени приликом контроле није пристао да изађе из возила и предочи документацију полицајцу који је регулисао саобраћај и вршио провјеру идентитета.

Такође, у оптужници се наводи да је оптужени стартовао возило док се један од полицајаца налазио у истом, те недалеко од граничног прелаза у чијој се близини налазила бензинска пумпа, зауставио возило, полицајцу наредио да изађе из возила или ће у супротном ударити возилом у бензинску пумпу и заједно с њим отићи у смрт.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba