Vijesti

PROVEDENA ZDRUŽENA POLICIJSKA AKCIJA „DOKER“ PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH. LIŠENO SLOBODE 15 OSOBA OSUMNJIČENIH ZA KRIJUMČARENJE STOKE VRIJEDNOSTI VIŠE OD 1 MILIJUN KM. U AKCIJI SU LIŠENA SLOBODE 2 PRIPADNIKA GRANIČNE POLICIJE

10.09.2013. 15:03

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH provedena je združena policijska akcija „Doker“, u kojoj je po nalogu tužitelja na terenu djelovalo više desetina policijskih djelatnika Granične policije BiH i SIPA-e.

U akciji su izvršeni pretresi na oko 20 lokacija na širem području Bijeljine i lišeno je slobode ukupno 15 osoba, među kojima i dva policijska djelatnika Granične policije BiH, JGP Bijeljina.

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH osumnjičene su za organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom krijumčarenja preko državne granice BiH.

Ove osobe su osumnjičene da su djelujući kao organizirana skupina sa točno podijeljenim zadacima, prokrijumčarile sa područja Srbije u BiH oko 1000 grla, uglavnom krupne stoke, čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na više od 1 milijun KM.

Prema prikupljenim dokazima u istrazi koja je trajala više mjeseci, krijumčarenje se uglavnom realiziralo prijevozom stoke na ilegalnim prijelazima preko rijeka Drine i Save u Bosnu i Hercegovinu.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili drugih mjera zabrane, sukladno zakonu.

Ova akcija pokazuje opredijeljenost Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i kaznenih djela kojima se nanosi šteta ekonomskom sustavu Bosne i Hercegovine i predstavlja pozitivne napore Granične policije na otkrivanju i sankcioniranju počinitelja kaznenih djela među pripadnicima GP BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu kodnog naziva „Doker“.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba