Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ФИНАЛИЗУЈЕ ИСТРАГЕ У ДВА ПРЕДМЕТА ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА, КОЈИМА ЈЕ ГРАЂАНИМА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ НАНЕСЕНА ШТЕТА ОД ОКО 15 МИЛИОНА КМ

30.08.2013. 14:30

Посебни одјел Тужилаштва БиХ за организовани криминал, привредни криминал и корупцију је у завршној фази двије обимне истраге о организованом криминалу у вези са кривичним дјелима економског криминала (пореске и царинске утаје и друга кривична дјела), којима су грађани и држава БиХ оштећени за око 15 милиона КМ.

У предмету против Млађена Кекеровића и др. у наредном мјесецу ће бити подигнута оптужница против укупно 25 правних и физичких лица, међу којима има и службених лица у институцијама БиХ.

Дуготрајном истрагом у овом предмету прикупљени су докази о незаконито враћеном ПДВ порезу у износу од преко 5 милиона КМ, те пореским и царинским утајама у износу већем од 4 милиона КМ, за које су оштећени буџет и сви грађани Босне и Херцеговине.

Такође, у наредном периоду се очекује подизање оптужнице у предмету против Сединета Карића и др. за кривична дјела организованог криминала, у вези са кривичним дјелима економског криминала (пореске и царинске утаје и преваре), којима су буџет и грађани БиХ оштећени за око 5 милиона КМ.

Овим активностима Тужилаштво БиХ показује одлучност у процесуирању починилаца кривичних дјела организованог криминала, нарочито облика економског криминала којима се наноси штета грађанима наше земље и подрива економски систем и стабилност.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba